Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact nl en de

Geschiedenis MechaHeat

In 1996 is MechaHeat opgericht in Oss in 1996 door de aanmelding bij de Kamer van Koophandel. De eerste medewerkers hadden vele jaren ervaring in warmtetechniek op het gebied van ovenbouw, in de elektrowarmte, opgedaan over vele jaren in andere bedrijven in die branches. Daardoor had MechaHeat vanaf het begin kennis van zaken met daarnaast een breed leveringsprogramma met fabrieken van naam. MechaHeat heeft zich altijd geprofileerd als merkonafhankelijk bedrijf en leverde altijd de beste verwarmingsoplossing aan haar klanten. MechaHeat was actief in de procesindustrie, de levensmiddelenindustrie, (petro)chemische industrie, machine- en apparatenbouw en voor een klein deel in de utiliteit.

MechaHeat kantoor in Oss

Het eerste vestigingsadres was een verdieping in de Molenstraat in Oss, boven een assuradeur (1e etage) en een uitzendbureau (BG). Binnen 2 jaar is MechaHeat verhuisd naar het naast de assuradeur liggende pand en had toen kantoren op de 1e en 2e etage. De inmiddels opgebouwde voorraad lag toen helaas op een ander adres. In 2000 betrokken ze een pand aan de Dommelstraat in Oss op een industrieterrein. Eindelijk een eigen hal, waar men ook een beetje kon assembleren. Hier konden in ieder geval de goederen opgeslagen worden en de hele logistieke afhandeling plaatsvinden.

Overname door Heating Group International

In 2005 werd MechaHeat onderdeel van Heating Group International b.v. De groei kwam toen echt goed op gang. Onder andere in de utiliteit hebben we grote stappen gezet. Hier werd de basis gelegd voor het latere marktleiderschap in opritverwarming. Door deze groei moesten we in 2005 opnieuw een groter pand betrekken. Het nieuwe adres werd Bijsterhuizen in Wijchen waar een kantoor van 2 verdiepingen en een veel grotere hal werd gehuurd.

In deze hal konden nu meer assemblagewerkzaamheden uitgevoerd. Daarnaast was MechaHeat in staat om nu ook uit voorraad ATEX-producten te gaan leveren. Dat zorgde opnieuw voor een forse groei.

Hellingbaanverwarming en schakelpanelen

Vanaf 2007 begon MechaHeat met het zelf monteren van hellingbaanverwarming en tracing. De eerste monteur werd in dat jaar in dienst genomen. Inmiddels hebben we drie montageteams en monteren we meer dan 100 hellingbaanverwarmingen per jaar.

In 2010 werd begonnen met het ontwerpen en bouwen van eigen schakelpanelen. Eerst voor de opritverwarming, later ook voor de procesheaters. Hoewel de economie in een crisis verkeerde en de groei vertraagde, bleef MechaHeat door ontwikkelen en in 2012 was er opnieuw noodzaak om uit te wijken naar een groter pand. Op een naastgelegen deel van Bijsterhuizen was een pand beschikbaar dat ongeveer drie keer zo groot was. Hier verhuisden we naar toe.

De nieuwe locatie op industrieterrein Bijsterhuizen in Wijchen.

In 2017 is het pand van de buren er bij gekomen. Door de steeds verder ontwikkelende en groeiende eigen productie beginnen de eerste grenzen van ruimtegebrek zich weer voorzichtig af te tekenen.