Werken bij Heating Group Contact nl en

Hellingbaan verwarming

Hellingbaanverwarming is een veiligheidsvoorziening. En daarop wordt gelukkig steeds minder bespaard. Heating Group International is dé specialist in elektrische hellingbaanverwarming en zorgt ervoor dat hellingbanen, opritten en andere wegdekken sneeuw-, ijs- en vorstvrij blijven. Het is uiteraard het snelst en dus het goedkoopst om een verwarmde oprit al aan te leggen in de nieuwbouwfase, maar het is ook goed mogelijk om een verwarmde oprit aan te leggen op een bestaand bedrijfsterrein.

Technisch advies?

Het belang van hellingbaanverwarming

Hellingbaanverwarming wordt ook wel opritverwarming of wegdekverwarming genoemd. Het is een veiligheidsvoorziening met als doel om toegangswegen (hellingbanen, opritten en inritten) sneeuwvrij, ijsvrij en vorstvrij te houden zodat verkeer op een veilige manier in en uit kan rijden. Dat betekent dat het van cruciaal belang is dat hellingbaanverwarming te allen tijde optimaal werkt. Hellingbaanverwarming zorgt ervoor dat uw hellingbaan, wegdek, oprit of inrit gegarandeerd sneeuw-, ijs- en vorstvrij blijft, ook in strenge winters. Bij Heating Group International zorgen we er door middel van elektrische hellingbaanverwarming van de allerhoogste kwaliteit voor dat uw wegdek begaanbaar blijft.

Eenvoudig het verbruik meten van de hellingbaanverwarming

Door toepassing van de slimme weersafhankelijke regeling is het verbruik een te verwaarlozen factor. Heating Group heeft samen met het KNMI gekeken naar het gemiddelde verbruik en vastgesteld, dat per jaar een elektrisch aangedreven opritverwarming van Heating Group gemiddeld 100 tot 150 uur aan staat. Afhankelijk van het geïnstalleerde vermogen zijn hiermee de verbruikskosten eenvoudig vast te stellen. Maar belangrijker dan het verbruik, is het feit dat u te allen tijde op onze hellingbaanverwarming kunt vertrouwen.

Van ontwerp tot en met realisatie: opritverwarming door deskundig personeel

Heating Group treedt op als partner in het hele traject. In onze ruime ervaring als leidend aanbieder van hellingbaanverwarming, hebben we enorm veel kennis opgedaan over het ontwerpen en plaatsen ervan. Hier laten we onze klanten graag van meeprofiteren. Wij zorgen ervoor dat uw helling gegarandeerd vorstvrij is. Wij adviseren over de juiste toepassing van ons product in de planningsfase. We leveren, indien gewenst, conceptbestekken aan adviseurs en architecten en kunnen de verwarming zelf plaatsen of kunnen alle documenten en calculaties aanleveren zodat een andere aannemer of installateur de verwarming kan plaatsen.

Hellingbaanverwarming laten onderhouden

Ondanks dat een hellingbaanverwarming vrijwel volledig onderhoudsvrij is, heeft u bij Heating Group International de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten voor de hellingbaanverwarming.
Onze monteurs controleren dan elk jaar voor de winterperiode de werking van de hellingbaanverwarming. Eventuele problemen kunnen hierdoor tijdig opgelost worden zodat u ten alle tijden een vorstvrije hellingbaan heeft en u zich geen zorgen hierover hoeft te maken. Met een onderhoudscontract bent u verzekerd van een korte responstijd bij een eventuele storing. Tot slot verlengen we de garantietermijn van de verwarmingskabels bij het afsluiten van een onderhoudscontract. De garantietermijn kan zo oplopen tot maar liefst 20 jaar!

Hellingbaanverwarming renoveren

Is uw bestaande hellingbaanverwarming aan vervanging of renovatie toe? Heating Group treedt bij renovatie projecten op als hoofdaannemer, en neemt u daarmee alle zorgen uit handen wat betreft de aanleg of vervanging van de hellingbaanverwarming. Heating Group verzorgt indien gewenst namelijk niet alleen het monteren van de nieuwe hellingbaanverwarming. Nee, wij kunnen zorgen voor de volledige vervanging. Dat betekent dat we allereerst de bestaande afwerklaag verwijderen. Vervolgens verwijderen we het oude verwarmingssysteem en vervangen we deze voor ons nieuwe verwarmingssysteem. Tot slot brengen we een nieuwe afwerklaag aan.

Waarom kiezen voor hellingbaanverwarming van Heating Group?

Heating Group International onderscheidt zich wezenlijk van de andere aanbieders van een elektrisch aangedreven opritverwarming op met name de volgende punten:


1

Offerte in 1 dag

Vraagt u bij ons een offerte aan voor een hellingbaanverwarming, dan ontvangt u al binnen 1 dag een offerte.

2

Wij regelen alles

Als we alle gegevens hebben kunnen we zowel bij nieuwbouw als renovatie optreden als aannemer en alles voor u regelen.

3

Flexibele oplevering

Wilt u vandaag nog een hellingbaanverwarming laten leggen, Of wilt u dat we in het weekend of ’s nachts werken? Dat kan!

4

Dag en nacht bereikbaar

U heeft 1 aanspreekpunt die u 24/7 kunt bereiken. Vanaf de aanvraag tot na de oplevering.

5

Snelle montage

Doordat we werken met eigen personeel en materieel leggen we een hellingbaanverwarming 25% sneller dan onze concurrent.

6

Lagere kosten

Als enige leverancier gebruiken wij kabels met een hoger vermogen, waardoor we minder kabel nodig hebben voor hetzelfde oppervlak.

7

20 jaar garantie

We zijn zo overtuigd van de kwaliteit van onze eigen verwarmingskabels dat wij u 20 jaar garantie bieden (bij andere aanbieders is dit meestal 2 jaar).

8

Goede service

Ook na oplevering blijven we goede service bieden. Als er toch nog een probleem is dan verhelpen we de storing zo snel mogelijk.


Adviseur Hellingbaan verwarming

Meer informatie over onze hellingbaanverwarming?


Technisch advies Vraag om informatie

Veelgestelde vragen over hellingbaanverwarming

Wat is de levensduur van elektrische hellingbaanverwarming?
Hellingbaanverwarming kan zo meer dan 20 jaar meegaan. Belangrijk is dat het systeem goed aangelegd en getest wordt bij het monteren. Wanneer de kabels eenmaal in het beton liggen kan er weinig meer mis gaan.

Moet elektrische hellingbaanverwarming periodiek onderhouden worden?
Elektrische hellingbaanverwarming is in principe onderhoudsvrij. Het is raadzaam om jaarlijks voor de winterperiode een inspectie te laten doen, deze bestaat onder andere uit een visuele inspectie en het doormeten van componenten. Hiervoor kan een service contract worden afgesloten.

Welke deklaag komt er boven een elektrische hellingbaanverwarming?
Elektrische hellingbaanverwarming kan onder diverse deklagen geplaatst worden. Beton is de meest voorkomende (kabels op het bovennet met een deklaag van 3-4cm), klinkers (kabels onder een zandbed van 2-3cm met daarop ca. 6cm klinkers) en asfalt.

Welk vermogen per vierkante meter moet je installeren bij hellingbaanverwarming?
Het vermogen dat geïnstalleerd wordt hangt af van het soort afwerklaag en de dikte hiervan. Voor beton is dit over het algemeen 200-220w/m2, voor een afwerking met klinkers ca. 300w/m2 en voor asfalt 300/350w/m2.

Waar regelt elektrische hellingbaanverwarming op?
Hellingbaanverwarming regelt op een combinatie van een lage temperatuur en winterse neerslag.