Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact nl en de
Elektrische verwarmingssystemen

Geschiedenis van Heating Group International

Heating Group International b.v. is opgericht in 2005 door Ton Ippel. Zijn visie is altijd geweest om vanuit die eerste entiteit te gaan doorbouwen in de markt voor (industriële) elektrische (proces)verwarming. In 2005 was de eerste overname een feit: MechaHeat in Oss werd overgenomen. Daarna ging het snel met overnames in 2006, 2007 en 2008. Na die laatste (Jirlumar b.v.) was er een bedrijf ontstaan met een leveringspakket dat qua breedte zijn weerga niet kent op de Nederlandse markt. Vanuit daar wilde Ton het pakket gaan verdiepen, door het bouwen van regelpanelen voor de geleverde heaters (van componenten naar systemen) een deelassemblage toe te voegen, maar ook door montage toe te voegen.

Ton Ippel en Sales Manager Luuk Peters

In 2008 begon in Nederland echter de crisis, en de continue “double digit growth” kon een aantal jaren niet meer worden waargemaakt. Uiteindelijk is Heating Group ieder jaar gegroeid, maar de grote stappen zijn pas weer vanaf 2014 te zien.

In dat jaar werden alle bedrijven en merken samengevoegd onder de naam Heating Group International b.v., en is ook de laatste vestiging (Buveco) samengevoegd met de andere bedrijven op de vestiging in Wijchen. Bovendien is hier de aanzet gedaan naar het zelf gaan produceren.

Het lassen van een ribbenbuiskachel

Op dit moment groeit Heating Group weer keihard door. De “double digit growth figures” zijn alweer een paar jaar terug. De productie groeit hard en de range eigen standaardproducten begint ook steeds meer aftrek te vinden. Nu is het dus tijd voor de volgende stap. Daar zijn we sinds 2018 intensief mee bezig; het laatste woordje van onze naam bedrijfsnaam waar maken. We gaan exporteren. Dat doen we al op projectbasis, maar nu zoeken we echt naar wederverkopers, in eerste instantie in Europa. De eerste samenwerkingen zijn een feit, onder andere in Duitsland, Engeland, Ierland, Slovenië en Denemarken. De komende jaren zal dat gaan groeien, zowel bij deze partners als ook via nieuwe dealers.

Heaters uit eigen productie, klaar voor export

Interesse in een (exclusief) dealerschap? Neem dan contact op met Ton via tgi@heatinggroup.eu.