Werken bij Heating Group Contact nl en de

Borium nitraat heaters

De extreem hoge output van borium nitraat heaters, die ook wel High Flux Heaters, Ultra Heaters, of Very High Performance Heaters worden genoemd, is te danken aan het gebruik van borium nitraat technologie wat ervoor zorgt dat de Nichel-Chroom 80/20 draad zijn warmte in de heater ontwikkeld (het zogenaamde Joule effect). Afhankelijk van de gebruiksconditie (convectie, conductie of straling) en de oppervlaktetemperatuur van de elementen, kan de wattbelasting zelfs meer dan 150W/cm2 bedragen.

Technisch advies?

Borium nitraat heaters toepassen

De laatste jaren leverden we deze borium nitraat heaters al voor toepassingen met hoge doorstroomsnelheid en -druk (200bar) en temperaturen tot 1100°C en als boutverwarmer in onder andere turbines, energiecentrales, reactoren, smederijen.

Het team van specialisten van Heating Group international geeft je graag advies voor jouw specifieke situatie en of de verwarmingselementen van borium nitraat ook voor jou een geschikte toepassing zouden kunnen zijn.

Boutverwarmers / bolt heaters

Boutverwarmers of high flux elementen, worden gebruikt als patroonelement om bouten te verwarmen of als rechte buiselementen voor gebruik bij geforceerde convectie bij elektrische heaters. Traditioneel werden holle bouten verwarmd door het insteken van een verwarmingselement geïsoleerd met magnesiumoxide. Onze belofte: het gebruik van Heating Group boutverwarming met borium nitraat technologie verminderd de assemblagetijd (vastschroeven) en ontmantelingstijd (losschroeven) van uw installatie significant.

Adviseur Borium nitraat heaters

Wil je graag meer informatie?


Technisch advies Vraag om informatie