Procesverwarming

Borium nitraat heaters

De extreem hoge output van borium nitraat heaters, die ook wel High Flux Heaters, Ultra Heaters, of Very High Performance Heaters worden genoemd, is te danken aan het gebruik van borium nitraat technologie wat er voor zorgt dat de Nichel-Chroom 80/20 draad zijn warmte in de heater ontwikkeld (het zogenaamde Joule effect). Afhankelijk van de gebruiksconditie (convectie, conductie of straling) en de oppervlakte temperatuur van de elelementen, kan de wattbelasting zelfs meer dan 150 W/cm3 bedragen.

Borium nitraat heaters

De extreem hoge output van borium nitraat heaters, die ook wel High Flux Heaters, Ultra Heaters, of Very High Performance Heaters worden genoemd, is te danken aan het gebruik van borium nitraat technologie wat er voor zorgt dat de Nichel-Chroom 80/20 draad zijn warmte in de heater ontwikkeld (het zogenaamde Joule effect).

Afhankelijk van de gebruiksconditie (convectie, conductie of straling) en de oppervlakte temperatuur van de elelementen, kan de wattbelasting zelfs meer dan 150 W/cm3 bedragen.

Technisch advies?

Het team van specialisten van Heating Group international geeft u graag advies voor uw specifieke situatie en of de borium nitraat heaters ook voor u een geschikte toepassing zouden kunnen zijn.

De laatste jaren leverden we deze borium nitraat heaters al voor toepassingen met hoge doorstroomsnelheid en -druk (200bar) en temperatuuren tot 1100 °C en als boutverwarmer in onder andere turbines, energiecentrales, reatoren, smederijen.

Boutverwarmers, (bolt heaters) of high flux elements, worden gebruikt als patroonelement om bouten te verwarmen of als rechte buiselementen voor gebruik bij geforceerde convectie bij elektrische heaters. Traditoneel werden holle bouten verwarmd door het insteken van een verwarmingselement geïsoleerd met magnesiumoxide. Onze belofte: het gebruik van Heating Group boutverwarming met borium nitraat verminderd de assemblagetijd (vast schroeven) en ontmantelingstijd (los schroeven) van uw installatie significant.