Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact nl en de

Scheepsbouw

Verwarmingsproducten voor de scheepsbouw

Heating Group International levert al jaren betrouwbare elektrische verwarmingsproducten en volledige verwarmingssystemen aan de scheepsvaartindustrie. Veel Europese rederijen en scheepswerven mogen we tot onze vaste klanten rekenen. We zijn producent en leverancier binnen alle takken van de scheepsbouw, onder andere de commerciële jachtenbouw, cruiseschipbouw, olietankers, vrachtschepen en marineschepen.

Betrouwbare kwaliteit, snel geleverd

Onze klanten kiezen voor ons vanwege de betrouwbaarheid van onze verwarmingsproducten. Wanneer een schip aan de andere kant van de wereld ligt en problemen krijgt met een heater dan is het bijzonder kostbaar om een monteur te moeten laten invliegen.
Hetzelfde geld voor bijvoorbeeld de LNG-tankers waar onze heaters gebruikt worden om het schip veilig de haven binnen te laten lopen. Als dat niet kan, kost dat vaak behoorlijk veel geld.

Daarnaast begrijpen wij bij Heating Group hoe belangrijk een snelle levertijd is binnen de scheepsbouw. Wanneer het schip tijdelijk aangemeerd ligt en er een reparatie of vervanging plaats moet vinden dan wil je erop kunnen vertrouwen dat de componenten tijdig geleverd worden.
We hebben daarom het Quicknovation concept ontwikkeld waarbij we met behulp van gestandaardiseerde elementen vanuit onze voorraad veel sneller de gewenste klant specifieke oplossing kunnen produceren. De productie kan na ontvangst van de order dus direct starten, heeft een kortere productietijd en daarmee een snelle levering.

Onze producten zijn speciaal ontworpen voor toepassing op zee. Er is dan in de meeste gevallen sprake van vochtige ruimtes, een groot risico op corrosie door de invloed van zout water, er kan sprake zijn van een explosiegevaarlijke omgeving en de verwarmingsinstallaties moeten bestand zijn tegen het continue vibreren. Aan al deze punten (en meer) is in onze ontwerpfase zorgvuldig aandacht besteed. Hoe ingewikkeld een verwarmingsprobleem ook is, onze specialisten zoeken graag met u naar de perfecte oplossing voor uw situatie. Want wij geloven in maatwerk.

Verwarmingsproducten voor de scheepsbouw

 • Ribbenbuiskachels
  Onze ribbenbuiskachels zijn zowel in de normale als in ATEX-variant verkrijgbaar in diverse vermogens. We hebben ons ontwerp van de ribbenbuiskachel aangepast en dat heeft een aantal voordelen voor onze klanten:
  - Door de lengte zoveel mogelijk te beperken gebruiken we minder materiaal, dit ons in de kostprijs en dit zie je terug in onze offerte.
  - We hebben een draaibaar aansluithuis ontworpen, waardoor de kachels zelfs in hele krappe ruimtes gebruikt kunnen worden. Op deze manier kun je altijd gemakkelijk bij de aansluiting. 
 • Ventilatorkachels
  Onze ventilatorkachels kunnen we (net als veel andere producten) snel leveren doordat we de verschillende componenten standaard op voorraad hebben. De standaard ingebouwde thermostaat voorkomt dat er meer energie verbruikt wordt dan noodzakelijk en dat de ruimtes altijd op de juiste temperatuur gehouden worden.  Omdat het oog ook wat wil, hebben ze (net zoals onze andere producten) een mooi design.
 • Tracing
  Op schepen is het van groot belang dat de leidingen vorstvrij gehouden worden om beschadiging van de leidingen te voorkomen. Een kapotgevroren leiding kan tot veel schade leiden! Het vorstvrij
  houden wordt doorgaans gerealiseerd door middel van verwarmingskabels. Heating Group heeft zelf meerdere varianten van deze kabels ontwikkelt waardoor we in elke situatie met de meest ideale kabel kunnen werken.
 • Kanaalluchtverhitters
  Deze worden in de scheepsbouw toegepast in de HVAC-systemen (het voor- of na verwarmen van luchtkanalen). Heating Group heeft een standaard reeks producten in het assortiment zodat we deze grotendeels snel vanuit voorraad kunnen leveren. Daarnaast zijn we
  een specialist in maatwerk en kunnen we voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten binnen de scheepsbouw zorgen voor de perfecte voor- of na verwarmers.
 • Vloerverwarmingsmatten
  Vloerverwarming wordt steeds meer toegepast binnen de scheepsbouw aangezien het een zeer comfortabele manier is van verwarmen. Met name in stuurhutten en woongedeeltes wordt steeds
  vaker voor vloerverwarming gekozen.

Natuurlijk zijn er nog meer toepassingen voor elektrische verwarming binnen de scheepsbouw en scheepsvaart. Staat je verwarmingsprobleem er niet bij? Schroom niet en neem contact op met onze specialisten voor een betrouwbare oplossing op maat.