Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact nl en de

Ribbenbuiskachels

Heating Group International voert een range standaard ribbenbuiskachels, type CB. Daarnaast zijn uiteraard ook kachels op een andere spanning of met een ander vermogen leverbaar. Vraagt u ons eens naar de mogelijkheden.

Technisch advies?

Type Ribbenbuiskachels


Wat is een ribbenbuiskachel?

Een ribbenbuiskachel is een robuuste convector voor professionele toepassingen bestaande uit een staal gecoate, elektrisch verwarmde buis voorzien van ribben. Deze voert de opgewekte warmte op geheel natuurlijke wijze af, door middel van convectie. Door zijn bouw en de duurzame, harde en gemoffelde beschermlaag is de kachel robuust en onderhoudsvrij. Door het gesloten buiselement als verwarmingsbron is deze ook schokbestendig. De samenbouw is IP54, zonder thermostaat is de beschermklasse zelfs IP65.  De kachels worden dan ook veelvuldig toegepast in vochtige ruimtes en industriële omgevingen met belastende omstandigheden zoals in liftschachten, op schepen, in droogruimten, maar ook op tankstations en pompkamers. Daar kunnen ze ingezet worden voor ruimteverwarming, bijverwarming, vorstbeveiliging en anti-condens.

Ribbenbuiskachels van Heating Group

Heating Group is bij de ontwikkeling van de ribbenbuiskachels uitgegaan van een zo compact mogelijk ontwerp met een maximaal vermogen. Daarnaast is er een draaibaar aansluithuis ontworpen (vier posities) waardoor onze ribbenbuiskachels in zeer beperkte ruimtes toch gemakkelijk geplaatst én aangesloten kunnen worden. De kabelinvoer kan namelijk altijd op de meest handige plek gepositioneerd worden. Door gebruik te maken van gecoat staal leveren onze ribbenbuiskachels een betere warmteafgifte dan bijvoorbeeld bij RVS het geval is. De standaard range is uit eigen voorraad leverbaar en daarnaast is er een grote range aan vermogens mogelijk.

Installatie en onderhoud

De ribbenbuiskachels zijn zowel op de vloer als tegen de wand te monteren maar dit is wel onderhevig aan regelgeving. In openbaar toegankelijke ruimtes dient de montagehoogte minimaal 1,8m te zijn. Wanneer enkel bevoegd personeel toegang heeft vervalt deze regel. Als alternatief is de convectorkachel te overwegen. Door de behuizing is deze aanraakveilig en dus niet onderhevig aan regelgeving met betrekking tot het plaatsen in openbaar toegankelijke ruimtes.

  • Door draaibaar aansluithuis is de installatie zeer flexibel
  • Aansluiting volgens NEN101 en de plaatselijk geldende voorschriften
  • Aarding verplicht
  • Horizontale montage
  • Kachel vrijhouden van stof en vuil en niet afdekken

Waarom Heating Group International?

Heating Group International is een specialist in industriële elektrische verwarmingsoplossingen.

Met een eigen productiefaciliteit, een eigen paneelbouwafdeling, een montageteam en de uitgebreide mogelijkheden voor engineering/ontwerp en advisering kunnen we projecten van a-z regelen zonder tussenkomst van overige partijen. De tijds- en kostenbesparingen die daaruit voort komen kunnen aanzienlijk oplopen.

Bij onze klanten staan we bekend als een specialist die niet alleen snel levert maar ook zeer flexibel is in de planning. Hierdoor zorgen we er altijd voor dat je project door ons geen vertraging oploopt en dat je bedrijfsvoering minimale hinder ondervindt van een eventuele installatie of montage.

Neem gerust contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken!

Adviseur Ribbenbuiskachels

Wil je graag meer informatie?


Technisch advies Vraag om informatie