Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact nl en de

Ex kastverwarmers

Explosieveilige kastverwarming wordt onder andere toegepast in instrumentkasten in explosiegevaarlijke gebieden. In schakelkasten, bedieningspanelen, distributie- en schakelborden en lessenaars wordt veel hoogwaardige elektronica toegepast. Deze is vaak erg gevoelig voor temperatuurswisselingen en vocht.

Technisch advies?

Explosieveilige kastverwarming

De ex kastverwarmers dienen om de distributie- en schakelborden, schakelkasten en bedieningspanelen vorstvrij of condensvrij te houden of voor het handhaven van de temperatuur in een schakelkast of een andere (kleine) cabine of container. Daarnaast worden de elementen ook toegepast voor tunnel blussystemen en andere (zeer) kleine ruimtes.

Als optie kan een ruimtethermostaat met een vaste instelling van 10 °C, 20 °C, 30 °C of 40 °C geleverd worden.

Temperatuurlimiet op schakelkasten

Doordat veel schakelkasten een temperatuurlimiet hebben, is het van belang dat het gebruikte element een groot oppervlak heeft en dus een lage wattbelasting. In onze explosieveilige kastverwarming is de temperatuurlimiet geïntegreerd in de constructie. Doordat het element een speciaal geëxtrudeerd profiel heeft, is het element compact waardoor het in de meeste schakelkasten en bedieningspanelen te gebruiken is.

Advies op maat

Onze experts kunnen je adviseren over de juiste producten en uitvoeringen voor het betreffende project. Ze zijn getraind en ervaren in het werken met ATEX-producten en stellen veiligheid boven alles. Graag voorzien we je van vrijblijvend advies op maat.

 

Adviseur Ex kastverwarmers

Wil je graag meer informatie?


Technisch advies Vraag om informatie