Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact nl en de

Verwarmingsoplossingen in de voedingsmiddelenindustrie

In de voedingsmiddelenindustrie is de juiste temperatuur vaak essentieel, zowel bij de opslag als bij de productielijnen. Dit is over het algemeen maatwerk waarbij veel factoren een rol spelen. Naast verwarmingsoplossingen op maat speelt ook de temperatuurbewaking vaak een grote rol in de voedingsmiddelenindustrie.

Bij geautomatiseerde productielijnen voor bijvoorbeeld siropen, vetten of oliën is het van groot belang dat de temperatuur constant blijft. Bij een nauwkeurige en stabiele temperatuur zijn hoeveelheden nauwkeuriger af te meten, blijft de kwaliteit van de componenten behouden en de kwaliteit van het eindproduct verhoogd.

Warmteverlies op tanks en leidingen is een belangrijke factor bij de ontwikkeling van een verwarmingssysteem. Deze moeten vooraf correct berekent worden zodat de engineering kan starten. Er zijn verschillende soorten verwarmingsoplossingen verkrijgbaar. Om tot de beste oplossing te komen is het van belang om met alle facetten rekening te houden.

Verwarmingssystemen van Heating Group

Heating Group biedt een breed assortiment aan elektrische verwarmingsoplossingen aan voor de voedingsmiddelenindustrie. Zo worden onder meer verwarmingselementen (onder meer voor elektrische ovens), dompelelementen, heat tracing en siliconen verwarmingsmatten gebruikt. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van maatwerk oplossingen.

Heating Group produceert  en levert elektrische verwarmingsproducten voor de voedingsmiddelenindustrie.

Wij ontwerpen en produceren onze verwarmingsoplossingen zelf. Doordat onze verkoopafdeling, engineering én productie op dezelfde locatie werken, is er direct overleg. Dit zie je terug in de hoge kwaliteit van onze producten, de korte leveringstijd en de heldere communicatie.

Advies nodig over mogelijke verwarmingsoplossingen? Neem gerust contact op met onze specialisten via ons contactformulier.

Ruimteverwarming

Advies van een specialist met ervaring in jouw branche?

Advies opmaat