Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact nl en de

Elektrische verwarming voor de verpakkingsindustrie

Bij het produceren van verpakkingsmateriaal is verwarming een belangrijk onderdeel van het proces. Elektrische verwarming moet in de verpakkingsindustrie dan ook zeer nauwkeurig ingeregeld worden. Een proces wat zeer veel toegepast wordt in de verpakkingsindustrie is thermovormen, ook wel thermoforming of vacuümvormen genoemd. Hierbij is een zeer gelijkmatige verwarming van groot belang. Naast verwarming voor thermovormen levert Heating Group onder andere ook patroonelementen voor het verwarmen van sealbalken en brandstempels.

Elektrische verwarming bij thermovormen

Onder thermovormen vallen alle kunststof bewerkingstechnieken waarbij warmte gebruikt wordt om thermoplastisch materiaal te vervormen. Er wordt een vacuüm gecreëerd tussen het kunststof en de vorm, waarbij de atmosferische druk de benodigde kracht levert. Hierbij blijft de chemische samenstelling van de thermoplast gelijk.

Bij een incorrecte verwarming of een verwarming die niet zeer gelijkmatig is, kunnen er diverse problemen ontstaan tijdens het proces. Zo kan de thermovorm kromtrekken door een ongelijke verwarming van de plastic plaat. Dit is vooral een risico bij de verwerking van PE en PP plastics. Daarnaast is het van belang dat de wijze van verwarming aansluit bij de materiaalkeuze van de matrijs. Tot slot kunnen er ook verschillende oneffenheden ontstaan in de oppervlakte structuur wanneer men de plastic materialen niet voordroogd of bij het vormen op een te hoge temperatuur.

Het kiezen van een verwarmingsoplossing die exact is ontworpen voor de specifieke toepassing en een temperatuurregeling die hier naadloos op aansluit, zorgt ervoor dat de verwarming van het proces optimaal verloopt én gemonitord wordt. Deze optimale beheersing van de temperaturen komt de kwaliteit van het eindproduct ten goede. Ook kan continue monitoring van de temperatuur de cyclus tijd beperken doordat machines nog scherper ingesteld kunnen worden.

Kunststoflassen met behulp van patroonelementen

Kunststoflassen is een veel toegepaste techniek in de verpakkingsindustrie. Met behulp van patroonelementen maakt men een las waarmee plastic aan plastic bevestigd wordt. Met behulp van een patroonelement kan er snel een sterke verbinding tussen de twee kunststoffen gemaakt worden. Een groot voordeel van deze bevestiging is dat er geen chemische toevoegingen gebruikt worden om de verbinding tot stand te brengen.

Verwarmingsoplossingen van Heating Group

Heating Group heeft een zeer breed assortiment aan verwarmingsoplossingen. Doordat we zelf onze producten produceren is maatwerk voor ons eerder regel dan uitzondering. We staan in de industrie dan ook bekend als de aanbieder waarbij men terecht kan met de meest uiteenlopende verwarmingsvraagstukken. Ook voor de verpakkingsindustrie hebben we een uitgebreid aanbod aan elektrische verwarming. Naast gedegen advies kunnen we vervolgens de benodigde berekeningen maken, de gewenste oplossing onwerpen, engineeren, produceren en desgewenst monteren. In onze paneelbouwafdeling worden ook de regelkasten klantspecifiek ontworpen. Zo sluit alles naadloos op elkaar aan en is kwaliteit verzekerd.

Wil je graag meer weten over onze oplossingen of heb je een specifiek verwarmingsvraagstuk dat je ons wilt voorleggen? Neem gerust even contact met ons op, we helpen je graag!

Ruimteverwarming

Advies van een specialist met ervaring in jouw branche?

Advies opmaat