Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact nl hu en de

Hellingbaan verwarming voor VvE's

Hellingbaan verwarming voor VvE's

In de Nederlandse winters leidt koud en vochtig weer al snel tot gladheid. Met name ijzel is vaak lastig exact te voorspellen. Dat deze weersomstandigheden gevaarlijke situaties opleveren zien we met grote regelmaat in het nieuws. Het is niet ongewoon dat er op dagen met ijzel maar liefst 90% meer ongelukken plaatsvinden in het verkeer. Met name bij hellingbanen neemt het aantal ongelukken sterk toe bij gladheid. Natuurlijk kun je preventief strooien, maar tegenwoordig zijn er ook veel effectievere automatische oplossingen!

Hellingbaanverwarming

Door verwarming aan te laten leggen in het wegdek van de hellingbaan of oprit voorkom je dat deze bevriest en glad wordt. Hierdoor kunnen bewoners te allen tijden veilig gebruik maken van de in- en uitrit zonder zich druk te maken over mogelijke gladheid. Er zijn twee verschillende hellingbaanverwarmingssystemen op de markt: een systeem met warm water of een elektrisch systeem. Tussen deze systemen zijn een aantal belangrijke verschillen.

Hellingbaanverwarming met water

Een verwarmingssysteem dat gebruik maakt van warm water moet constant op temperatuur gehouden worden en schakelt daardoor automatisch in onder een bepaalde temperatuur. Dit houdt in dat het systeem tijdens een gemiddelde winter 1500 – 1800 uur aan zal staan.

Elektrische hellingbaanverwarming

Een elektrisch verwarmingssysteem heeft een regeling met een sensor die zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid meet. Door deze slimme regeling wordt de verwarming enkel geactiveerd bij weersomstandigheden die voor gladheid zorgen. In de praktijk betekent dit dat een dergelijk systeem tijdens een gemiddelde winter circa 300 uur aanstaat. Hoewel de verwarmingskosten per uur hoger liggen dan bij verwarming middels warm water, is elektrisch verwarmen op jaarbasis dus veel goedkoper door de betere regeling.

Verschillende opties

Wanneer je als VvE gekozen hebt voor hellingbaanverwarming dan is er de keuze tussen vlakverwarming waarbij je het volledige wegdek laat verwarmen of spoorverwarming waarbij je de twee rijsporen laat verwarmen. Bij veel parkeergarages is de ruimte op de hellingbaan zo beperkt dat alle auto’s over dezelfde sporen rijden. In deze gevallen is spoorverwarming dan ook een logische keuze.

Onderhoud hellingbaanverwarming

Bij de keuze van hellingbaanverwarming voor VvE’s is onderhoud een belangrijke factor. De voordelen van een elektrisch hellingbaanverwarmingssysteem is dat het nagenoeg onderhoudsvrij is. Dit betekent dat je er geen omkijken naar hebt, want ook de regeling gebeurt volautomatisch.

Doordat hellingbaanverwarming aangelegd is in het wegdek en enkel aanslaat wanneer dat nodig is, is het lastig om het systeem te controleren op een goede werking, terwijl dit wel noodzakelijk is om de veiligheid te kunnen garanderen. Heating Group biedt VvE's om deze reden de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. Een monteur controleert dan jaarlijks rond oktober de hellingbaanverwarming en zorgt dat deze optimaal werkt. Wanneer wij de verwarming gemonteerd hebben krijg je als VvE bij het afsluiten van een onderhoudscontract tevens een verlenging van de garantietermijn naar 20 jaar. Als dat geen veilig gevoel is...

Renovatie

Wanneer je als vve al een bestaande hellingbaan of oprit hebt maar deze alsnog graag elektrisch wilt laten verwarmen dan is er sprake van een renovatieproject. De huidige deklaag moet dan verwijderd worden om de verwarming te kunnen monteren en er zal een nieuwe deklaag geplaatst moeten worden. Als VvE is het dan ideaal wanneer één partij dit kan doen. Heating Group kan dit voor je regelen en zelfs als hoofdaannemer optreden. Alles in handen van één deskundige partij met een vaste contactpersoon.

Onze projectleider Romano

Heating Group

Heating Group is al 25 jaar een begrip op het gebied van hellingbaanverwarming. We staan bij onze klanten bekend om onze persoonlijke benadering, ons vakmanschap en onze service. Onze kabels, systemen en montage zijn van de hoogste kwaliteit.  Het is niet voor niks dat we maar liefst 20 jaar garantie geven op de systemen die we zelf monteren! We hebben al veel vve’s geholpen aan een veilige hellingbaan. Wil je graag meer informatie over wat we voor jouw VvE kunnen betekenen?