Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact nl hu en de

Elektrisch verwarmen van tanks

Elektrisch verwarmen van tanks

Het elektrisch verwarmen van tanks is noodzakelijk bij het vervoeren van alle producten die op een bepaalde temperatuur of boven een bepaalde temperatuur gehouden moeten worden. Bij producten die niet mogen aangroeien of stollen is dit bijvoorbeeld het geval. Bitumen is hiervan een goed voorbeeld, bij de productie van asfalt is dit een belangrijke product. Ook voor producten die gevoelig zijn voor vorst worden elektrisch verwarmde tanks ingezet voor het transport.

Het elektrisch verwarmen van transporttanks kan op diverse manieren, dit is geheel afhankelijk van het betreffende project, zoals onder andere de benodigde temperatuur en het vermogen. Heating Group International beschikt over een eigen engineersafdeling die hiervoor het ontwerp kan maken.
Seriekabel wordt vaak toegepast voor het elektrisch verwarmen van tanks. Er wordt daarbij onderscheid gemaakt tussen de mineraal geïsoleerde verwarmingskabel (MI-kabel) of verwarmingskabel met teflon buitenkabel.
Het voornaamste verschil: de MI-kabel kan tot zeer hoge temperaturen (maximaal 900 graden) worden toegepast.
Naast de seriekabel is ook de zelflimiterende kabel een optie.

De uitloop van de tank wordt vaak verwarmd door middel van een elektrisch bandelement. Deze elementen kunnen tot hoge temperaturen verwarmen, en verdelen de verwarming heel gelijkmatig over het gehele oppervlak.
Bandelementen zijn leverbaar met twee typen isolatiemateriaal: mica of keramiek. De keuze van het gewenste isolatiemateriaal is afhankelijk van de benodigde temperatuur en het vermogen.

Bij Heating Group International hebben we jarenlange ervaring in het produceren en toepassen van zowel elektrische verwarmingskabels als bandelementen op tanks. Onze specialisten denken graag met je mee om zo tot de best mogelijke verwarmingsoplossing te komen voor elk afzonderlijk project.