Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact nl hu en de

Versneld uitharden van lijmverbindingen in piping en procestechniek

Versneld uitharden van lijmverbindingen in piping en procestechniek

In piping en procestechniek wordt gebruik gemaakt van leidingen en pijpen van diverse materialen. Voor het verbinden van deze leidingdelen wordt onder meer gebruikt gemaakt van lijm of oplosbaar cement. Op het moment dat de lijm of het cement volledig droog is, is er sprake van een betrouwbare verbinding die bestand is tegen de diverse invloeden van buitenaf.

Het versnellen van dit uithardingsproces betekent dat de aanleg van de transportleidingen veel efficiënter wordt en het complete project daardoor eerder opgeleverd kan worden. Dit scheelt natuurlijk enorm in de kosten.

Het uitharden van de verbindingen is eenvoudig te versnellen door gebruik te maken van siliconen verwarmingsmatten, ook wel verwarmingsdekens genoemd, die om de verbinding geplaatst worden. Door het directe contact en de nauwkeurig regelbare warmte kan het proces optimaal ingeregeld worden met een uiterst stevige en duurzame verbinding als gevolg.

Heating Group levert siliconen verwarmingsmatten die geschikt zijn voor het uitharden van diverse verbindingen. Hieronder vallen onder andere epoxy, glass reinforced epoxy (GRE), glass reinforced plastic (GRP), glass-fiber reinforced plastic (GFRP), reinforced thermosetting resin (RTR) en fiber reinforced plastic (FRP).

Heating Group is al jaren expert in elektrische verwarmingsoplossingen in diverse industrieën, waaronder de gas- en olie-industrie, marine en offshore. Onze experts adviseren je graag over de mogelijkheden in jouw specifieke situatie. Onze siliconen verwarmingsmatten worden op maat geproduceerd met de juiste specificaties voor jouw project. Hierdoor ben je bij Heating Group verzekerd van de optimale oplossing. 

Via ons contactformulier vraag je eenvoudig een vrijblijvende offerte of aanvullende informatie aan.