Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact nl hu en de
27 juni 2024

Efficiënt verwarmen in bedrijfspanden: De voordelen van vierkante kanaalverwarmersEfficiënt verwarmen in bedrijfspanden: De voordelen van vierkante kanaalverwarmers

Een elektrische kanaalverwarmer wordt vaak ingezet voor het verwarmen van comfortlucht en/of drooglucht in industriële toepassingen.

Wat is een duct air heater

De duct heaters/kanaalluchtverhitters van Heating Group International zijn speciaal ontwikkeld voor luchtverwarming in het algemeen, ruimteverwarming, procesluchtsystemen, droging en nog vele andere toepassingen binnen de droogindustrie.

Kanaalluchtverhitters zijn er voor insteek en tussenbouw. Heating Group heeft een standaardserie van vierkante en ronde kanaalluchtverhitters. Daarnaast kunnen kanaalluchtverhitters in alle soorten, afmetingen, vermogens, spanningen en materialen worden gefabriceerd, specifiek voor jouw situatie.

Onze standaard range bestaat uit een spiro-pijp met een verwarmingselement en een besturingskast uit onze eigen productie. Op voorraad hebben wij de heaters ∅ 100 mm tot en met ∅ 400 mm en van 500W tot 12kW.

Opbouw van de duct heater

Afhankelijk van de toepassing kunnen de kanaalstukken uit verschillende soorten materialen geproduceerd worden. Het kanaal is volledig rondom gelast en is dankzij zijn punt gelaste flenzen in staat om de verwarmer aan te sluiten op het bestaande kanaal.

Tevens kan de verwarmer ook geleverd worden als een geflenste insteekheater echter is het wel zo dat er in dat geval geen kanaal geleverd wordt maar dat de heater al in een kanaal gestoken wordt. Om te voorkomen dat er vocht binnendringt kan er voor gekozen worden om de elementen te gieten. Verder wordt de verwarming ook van een veiligheidsbegrenzer voorzien om oververhitting te voorkomen.

Elke kanaalluchtverhitter wordt gebouwd met zowel een veiligheidsthermostaat met een automatische reset als een veiligheidsthermostaat met een handmatige reset om te verzekeren dat elementen niet oververhit zullen raken. Om het proces te regelen kunnen wij zelf de benodigde thermostaten en bedieningspanelen bouwen volgens de projectspecificaties.

Opties voor de bedieningspanelen zijn onder andere:

- Aan/uit regeling

- PLC-controller

- PID-controller

- Thyristorregeling

Toepassingsmogelijkheden van een vierkante elektrische kanaalverwarmer

Zoals eerder besproken worden vierkante elektrische kanaalverwarmers vooral ingezet in de droogindustrie. De specifieke toepassingen binnen die industrie zijn de volgende:

  • Droogtechnieken, Vierkante elektrische kanaalverwarmers zorgen voor een gelijkmatige en efficiënte warmteverdeling, wat cruciaal is voor verschillende droogtechnieken. Ze verbeteren het droogproces door de luchtvochtigheid te verlagen en de temperatuur nauwkeurig te regelen, wat resulteert in een hogere productiekwaliteit en een sneller droogproces.
  • Droogkamers, In droogkamers helpen vierkante elektrische kanaalverwarmers om een constante en betrouwbare temperatuur te handhaven, wat essentieel is voor het drogen van materialen zoals hout, textiel en voedsel. Deze verwarmers zijn in staat om snel op temperatuurveranderingen te reageren, waardoor het droogproces efficiënter en energiezuiniger wordt.
  • Warmtekamers, per  warmtekamer kunnen zes pallets of IBC’s worden opgeslagen en de temperatuur in de opslagsystemen is regelbaar tot 80 °C door de toepassing van 15kW elektrische heaters van Heating Group International.
  • Elektrische ovens, in elektrische ovens is het essentieel dat er een stabiele en uniforme warmte is. Elektrische kanaalverwarmers kunnen dit veroorloven, en zorgen daarnaast ook voor een efficiënte warmteoverdracht en een constante temperatuur.
  • Anticondensatie, door te investeren op het aanschaffen van een efficiënte elektrische kanaalverwarmer, bent u in staat om best wat percentage te besparen op uw huidige energiegebruik.
  • Filtratie, Bij filtratieprocessen is het cruciaal om de lucht op de juiste temperatuur te houden om de efficiëntie van het filter te waarborgen. Vierkante elektrische kanaalverwarmers zorgen voor een consistente en gecontroleerde luchtstroom, wat de efficientie van het filtratiesysteem verbetert en de levensduur van de filters verlengt.

Conclusie

De kanaalluchtverhitters van Heating Group International zijn specifiek ontworpen voor luchtverwarming in uiteenlopende processen en kunnen op maat worden gefabriceerd om aan specifieke eisen te voldoen. Met hun robuuste constructie, ingebouwde veiligheidsmechanismen en geavanceerde bedieningsopties bieden deze duct air heaters een betrouwbare oplossing voor elke industriële omgeving waar precieze en gecontroleerde warmte nodig is. Investeren in efficiënte elektrische kanaalverwarmers kan uw energieverbruik aanzienlijk verminderen en de efficiëntie van uw processen verbeteren, wat uiteindelijk kostenbesparingen en een duurzamere bedrijfsvoering oplevert.