Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact nl en de

Oprichting Buveco bv

In 1983 richtte dhr. A.J.A. Buve Buveco bv op. Het bedrijf richtte zich met name op gasdetectie en rvs-ladderbanen. Later kwam daar ook elektrische verwarming bij en nog later na vragen van klanten ook polyester buiten opstellingskasten. Ze maakten een roerige ontwikkeling door. Het bedrijf groeide aanvankelijk heel hard. Er werd zelfs een vestiging in India op gezet in de jaren negentig. Na de Bhopal ramp, was er veel markt voor gasdetectiesystemen.

Het ontstaan van Buveco Instruments bv

Eind jaren negentig zakte echter de verkoop in. Uiteindelijk werd via een management buy out een deel van het bedrijf verkocht aan het zittende management. Er ontstond toen een Buveco Gasdetectie bv en een Buveco Instruments bv. Die laatste richtte zich op elektrische verwarming, met name voor offshore toepassing. Ook de rvs-ladderbanen, die door dhr. Buve samen met de NAM werden ontwikkeld, en de polyester buiten opstellingskasten werden voornamelijk voor bedrijven in de offshore-industrie ingezet. Maar, ook andere aansprekende projecten werden hiermee uitgevoerd. Zo is bijvoorbeeld de London Eye voorzien van Buveco ladderbanen. 

Het logo van Buveco Instruments

Toen eind jaren negentig en begin 2000 de olieprijs onder druk stond vanwege de oliecrisis, moest Buveco Instruments nog verder inkrimpen. Ze verlegden de focus naar petrochemie voor de heaters en naar waterbehandeling en infra voor de polyester kasten, maar ze konden de groei niet meer realiseren.

Overname door Heating Group International

In 2006 werd Buveco instruments overgenomen door Heating Group International. Vanaf dat moment heeft Heating Group het pakket elektrische verwarming verder uitgebreid (o.a. met tracing, hellingbaanverwarming, siliconen matten en inschroefelementen) en nieuwe industrieën aangeboord. Het bedrijf begon weer te groeien. Dat ging zo snel, dat in 2009 een groter pand nodig was. Na de start op de Alfred Nobelstraat was jarenlang het pand aan de Jan van der Heijdenstraat gebruikt. Nu echter gingen we naar de Van der Waalsstraat.

Het pand aan de Van der Waalstraat

Vanuit dit pand konden we sneller uit voorraad producten leveren. Bovendien was dit een veel representatiever pand, met een mooie showroom.

In 2012 integreerden we Buveco Instruments volledig in Heating Group International en verdween de bedrijfsnaam. Uiteraard blijven we het merk nog gebruiken. Met name ook voor de ladderbanen waarmee we immers op de vendor list staan van nagenoeg alle olie & gas bedrijven. Als er op een boorplatform in de Noordzee een uitbreiding plaatsvindt, is het bijna standaard dat dit gebeurt met Buveco ladderbanen.

In 2012 verhuisde het bedrijf ook naar Wijchen om zo met een centraal magazijn en met een centrale productie nog meer waarde te kunnen toevoegen voor onze klanten.

Focus op (ATEX) heaters

Inmiddels is de kastenactiviteit verkocht aan de firma Schramm GmbH uit Duitsland en focust Buveco zich op (ATEX) heaters voor de industrie. De klanten van Buveco blijven trouw aan het merk. Er wordt nog regelmatig gevraagd bij Heating Group naar een Buveco heater. En die zijn uiteraard gewoon nog leverbaar!