Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact nl en de

Warmtekamers

Heating Group is producent en leverancier van warmtekamers. We verzorgen het volledige traject van ontwerp tot en met de inbedrijfstelling. Onze luchtcirculatiesystemen zijn zowel geschikt voor nieuwe warmtekamers als voor de inrichting van een bestaande container als warmtekamer.

Technisch advies?

HGI warmtekamers

Heating Group International ontwerpt en produceert elektrische verwarmingssystemen voor warmtekamers. Deze ruimtes worden gebruikt voor opslag van producten die niet mogen bevriezen of op een bepaalde temperatuur houden moeten worden.

Door de volledige ruimte te verwarmen en op temperatuur te houden, kunnen producten zoals IBC-containers en vaten gemakkelijk opgeslagen en uitgewisseld worden.

Container verwarmen

Een van de manieren om een warmteopslag te creëren is door verwarming in de container te plaatsen. Hiervoor zijn onze ribbenbuiskachels of convectorkachels uitermate geschikt. Dit is een simpele en snelle manier van verwarmen, geschikt om een container vorstvrij of op lagere temperaturen te behouden. Het nadeel van deze toepassing is dat er kostbare ruimte in de container gebruikt wordt voor de verwarming.

Warmtekamer met luchtverwarming

Een veel gebruikte oplossing bij het realiseren van warmteopslag is het bouwen van een warmtekamer door middel van luchtverwarming. Hierbij wordt er een luchtcirculatiesysteem om de container gebouwd. De lucht uit de container wordt weggezogen, opgewarmd door een kanaalluchtverhitter en vervolgens wordt de container door middel van deze warme lucht verwarmd. Dit systeem heeft een aantal belangrijke voordelen:

  • Er gaat weinig tot geen opslagruimte verloren.
  • Er kunnen hogere temperaturen behaald worden in de container.
  • De temperatuur kan zeer nauwkeurig geregeld worden

Warmtekamers turn key geleverd

Van ontwerp tot in bedrijfsstelling, wij verzorgen het complete traject. Zo weet je zeker dat je op korte termijn een optimaal werkende warmtekamer in gebruik kunt nemen. We leveren naast verwarmingssystemen voor nieuwe warmtekamers tevens verwarmingssystemen voor bestaande containers en opslag die voor warmteopslag gebruikt gaan worden.

Wat wij voor je regelen:

  • Calculatie/ engineering
  • Productie van de heater
  • Ventilatoren en kanaalwerk
  • Besturingskasten
  • Montage
  • In bedrijfsstelling

Atex warmteopslag

Naast het reguliere maatwerk leveren wij ook een uitgebreid assortiment aan explosieveilige verwarming. Zowel de losse heater zoals de ribbenbuiskachels en convectorkachels als een compleet systeem bestaande uit een ductheater, ventilatoren en regeling, kunnen in explosieveilige uitvoering gemaakt worden.

Meer informatie

Via ons contactformulier vraag je eenvoudig meer informatie of een offerte aan. Door alle benodigde documenten zoals tekeningen mee te sturen kunnen wij er direct mee aan de slag. Uiteraard zijn we ook altijd telefonisch te bereiken op +31 24 – 34 34 222.

Adviseur Warmtekamers

Meer informatie over onze warmtekamers?


Technisch advies Vraag om informatie