Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact nl en de

Kastverwarming

Het wordt steeds vaker noodzakelijk (maar gelukkig ook normaal) om kastverwarming toe te passen. In onder andere schakelkasten, bedieningspanelen, distributie- en schakelborden en lessenaars wordt veel hoogwaardige elektronica toegepast. Deze is vaak erg gevoelig voor temperatuurswisselingen en vocht. Overal waar temperatuur een essentiële parameter is, biedt Heating Group International de oplossing met elektrische verwarming. Met onze systemen hebt u de temperatuur volledig onder controle.

Technisch advies?

Functionele beschrijving

De toegenomen eisen op het gebied van energiebesparing hebben geresulteerd in de ontwikkeling van, vaak kleinere, componenten met een lager vermogensverbruik. Deze componenten hebben echter als nadeel dat ze gevoeliger zijn voor vocht en temperatuurwisselingen.
In regelpanelen en -kasten kan dit probleem worden opgelost door de temperatuur met een paar graden te verhogen ten opzichte van de omgevingstemperatuur door middel van kastverwarming. Dit resulteert in een droge kast met een constante temperatuur.

Voordelen van kastverwarming

De voordelen van het toepassen van kastverwarming:

  • het weghouden van vochtigheid die onveilig is bij elektra en die corrosie geeft op metalen delen
  • het voorkomen van condens op de elektrische en elektronische delen
  • het bewaken van de temperatuurgrenzen van de ingebouwde (elektronische) componenten
  • het voorkomen van te grote temperatuurschommelingen
  • het beveiligen tegen vorst

Onze kastverwarmers zijn uitgevoerd in zwart aluminium en kunnen worden voorzien van een maximaal temperatuur bewaking. Uitvoeringen zijn er in diverse afmetingen en aansluitspanning van 230V of 400V. Ook voor explosieveilige, ATEX kastverwarming ben je bij Heating Group aan het juiste adres.

Installatie

Het verwarmingselement moet altijd met de ribben in verticale positie worden geplaatst. De beste circulatie wordt behaald wanneer het element onderin de kast wordt geplaatst.

Door de lage temperatuur van het element maakt het niet uit waar deze geplaatst wordt ten opzichte van de overige componenten. Om de luchtcirculatie te bevorderen wordt het echter wel aanbevolen om 5 cm vrij te houden aan de zijkanten en 3 cm aan de onderkant.

Adviseur Kastverwarming

Wil je graag meer informatie?


Technisch advies Vraag om informatie