Werken bij Heating Group Contact nl en

Inschroefelementen

Een inschroefelement is opgebouwd uit 3 delen; de verwarmingselementen (gesloten buiselementen), de inschroefwartel en het aansluithuis. De gesloten buiselementen worden d.m.v. hardsolderen of TIG-lassen in de inschroefwartel bevestigd. Door deze opbouw ontstaat een zeer compact verwarmingselement met een optimale warmteoverdracht aan het te verwarmen medium.

Technisch advies?

Inschroefelementen toepassing

Inschroefelementen worden gebruikt voor het verwarmen van water, olie, lucht en allerlei andere vloeibare en gasvormige stoffen. De elementen kunnen worden geleverd met of zonder temperatuurregeling en -beveiliging in het aansluithuis. Deze thermostaten (zowel de regelthermostaat als de maximaalthermostaat) kan 1-polig en 3-polig worden uitgevoerd.

Ze kunnen in vrijwel elk gewenst vermogen en spanning geleverd worden. Voor de meest gangbare toepassingen hebben we een standaard reeks.

Inschroefelementen naar wens samen te stellen

De elementen zijn verkrijgbaar met RVS en messing inschroefwartels in een aantal standaard duimse maten (inches), zoals 1, 1,25, 1,5, 2, 2,5 en 3. De elementen zijn standaard verkrijgbaar in incoloy, koper vernikkeld, inconel en RVS.

Explosieveilige inschroefelementen

Uiteraard zijn de inschroefelementen van Heating Group International ook verkrijgbaar in explosieveilige uitvoering en/of als UL. Bovendien leveren wij een zeer complete range van verschillende aansluithuizen: rond, ovaal, rechthoekig, staal, kunststof.