Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact nl en de

Inschroefelementen

Een inschroefelement is opgebouwd uit 3 delen; de verwarmingselementen (gesloten buiselementen), de inschroefwartel en het aansluithuis. De gesloten buiselementen worden d.m.v. hardsolderen of TIG-lassen in de inschroefwartel bevestigd. Door deze opbouw ontstaat een zeer compact verwarmingselement met een optimale warmteoverdracht aan het te verwarmen medium.

Technisch advies?

Waar zijn inschroefelementen voor?

Inschroefelementen zijn gemaakt voor het verwarmen van water en olie maar kunnen worden gebruikt voor het verwarmen van vrijwel alle vloeibare en gasvormige stoffen. Bij Heating Group denken we graag mee over welke inschroefelementen u nodig heeft voor de gewenste toepassing en kunnen we indien nodig ook inschroefelementen op maat maken.

Inschroefelementen naar wens samen te stellen

Onze inschroefelementen kunnen worden geleverd met of zonder temperatuurregeling en/of temperatuurbeveiliging in het aansluithuis. Deze thermostaten (zowel de regelthermostaat als de maximaalthermostaat) kan 1-polig en 3-polig worden uitgevoerd.

Daarnaast kunnen onze inschroefelementen in vrijwel elk gewenst vermogen en spanning geleverd worden. Voor de meest gangbare toepassingen hebben we een standaard reeks. De elementen zijn verkrijgbaar met RVS en messing inschroefwartels in een aantal standaard duimse maten (inches), zoals 1, 1,25, 1,5, 2, 2,5 en 3 duim. De elementen zijn standaard verkrijgbaar in incoloy, koper vernikkeld, inconel en RVS.

Explosieveilige inschroefelementen

Uiteraard zijn de inschroefelementen van Heating Group International ook verkrijgbaar in explosieveilige uitvoering en/of als UL. Bovendien leveren wij een zeer complete range van verschillende aansluithuizen: rond, ovaal, rechthoekig, staal, kunststof. Hierdoor zijn onze inschroefelementen geschikt voor vrijwel iedere situatie.

Adviseur Inschroefelementen

Wil je graag meer informatie?


Technisch advies Vraag om informatie