Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact nl en de

Cast heaters

HGI Cast heaters combineren een hoge werkdruk met een laag debiet. De indirecte verwarming en de nauwkeurige temperatuurregelaar zorgen voor een optimaal proces.

Technisch advies?

HGI Cast heaters

De HGI cast heaters zijn een veilige en efficiënt geïntegreerde oplossing voor het verwarmen van een gasproces (O2, Ar, N2). Ook corrosieve vloeistoffen kunnen worden opgewarmd, vooral wanneer hogere temperaturen van de verwarmingselementen niet de voorkeur hebben.

De cast heater is in de eerste plaats ontwikkeld als seal gas heater welke een hoge werkdruk heeft gecombineerd met een laag debiet.

 

 

Toepassingen van cast heaters

 • Verwarmen van O2-, Ar-, N2-, CO- en CO2-gassen en corrosieve vloeistoffen, perslucht, stoom, oververhit water, melisse.
 • Sealgasverwarming
 • Ontdooien van omgevingsluchtverdamper.

Ontwerp van HGI cast heaters

De gegoten constructie biedt grote voordelen ten opzichte van de traditionele heaters. Het verwarmen van gassen met behulp van cast heaters voorkomt oververhitting van de elektrische verwarmingselementen. De spiraalvormige spoel en de verwarmingselementen zijn gegoten in een aluminium blok, deze dient als warmteoverdracht medium tussen de verwarmingselementen en de gespiraliseerde transportbuis (coil). De op te warmen vloeistof komt nooit in contact met de verwarmingselementen. Deze stroomt door de transportbuis en wordt verwarmd tot een gecontroleerd instelpunt. De aluminium massa houdt de warmte nauwkeurig en consistent vast, dit zorgt voor een optimale controle van het temperatuurniveau. Deze efficiënte warmtegeleiding zorgt tevens voor een verlengde levensduur van de ingebedde verwarmingselementen. Om warmteverlies te voorkomen is het aluminium blok thermisch geïsoleerd en gevat in een metalen beschermomhulsel.

Belangrijkste voordelen van HGI cast heaters

 • Kostenefficiënt
 • Indirecte verwarming
 • Nauwkeurige temperatuurregeling.
 • Geschikt voor hoge procesdrukken.
 • Prestaties van de verwarming kunnen niet worden beïnvloed door omstandigheden zonder stroming.
 • Compact formaat met een kleinere voetafdruk.
 • Makkelijk schoon te maken.
 • Gevaarlijk gebied gecertificeerd volgens Atex of CSA met temperatuurklasse T6 tot T1, gasgroep Exd IIB of IIC.

Technische specificaties

Wij ontwerpen de spoel volgens ASME VIII div.1 druk tot 500 bar en een maximale aluminium bloktemperatuur van +/- 350 gr C.

De opstelling van de gegoten verwarmer is verticaal geplaatst op een voetafdruk, cast heater diameter maximaal 500 mm en hoogte ca. 2200 mm

Inzet tot ca 200 kW bij 3 x 380V, 3 x 400V en 3 x 690V andere voltages op aanvraag.
Min. werkdruk: 2 bar (g).
HGI cast heaters zijn ontworpen voor O2 volgens AFGC N ° 174-08 en EIGA Doc13/12/ E.

Temperatuurregeling

De heater is voorzien van sensoren waarmee zowel de temperatuur van de aluminium behuizing (TE411) als de procestemperatuur van de inlaat (TE401) en uitlaat (TE402) geregeld kunnen worden. Deze sensoren zijn uiteraard elk afzonderlijk te verwijderen en te vervangen zonder draining van het systeem. Het geheel is beschermd tegen oververhitting.

Materialen van de cast heaters

Hogedrukontwerp tot 500 bar (g) op verzoek.
We hebben een grote verscheidenheid aan materialen voor de verwarmingsspiraal (coil) zoals roestvrij staal 316, Incoloy 800 en 825, Inconel 600 en 625 en verder Hastelloy C 276. Andere materialen op aanvraag, koolstofstalen spiralen worden niet gebruikt. Het materiaal van de elementen is RVS 316Ti.

 

Regelpanelen voor cast heaters

Heating Group heeft een eigen paneelbouwafdeling. Onze specialisten ontwerpen en produceren daar regelpanelen op maat voor elke gewenste heater. De HGI-regelpanelen voor cast heaters garanderen een stabiele en nauwkeurige procestemperatuurregeling bij een constant of fluctuerend mediumdebiet tijdens het verwarmen.

Adviseur Cast heaters

Meer informatie over onze cast heaters?


Technisch advies Vraag om informatie