Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact nl en de

Ex ingegoten elementen

Explosieveilige ingegoten elementen zijn verwarmingen, ingegoten in aluminium, koperlegering, brons of een andere ijzerlegering met een uitstekende warmtegeleiding. Ze worden onder meer toegepast voor de verwarming van rubber en kunststof, in verpakkingslijnen, voor persen en tijdens extrusie.

Technisch advies?

Explosieveilige ingegoten elementen

De ingegoten elementen van Heating Group bestaan uit resistieve verwarmingselementen die zijn ingegoten in aluminium, brons, messing, koper-nikkel of een mengsel hiervan. Ingegoten elementen werken als volgt: het verwarmde gietmateriaal staat zijn warmte zeer gelijkmatig af aan het op te warmen product, dat tegen of in het gietmateriaal ligt.  De gekozen gietelementen hebben een uitstekende warmtegeleiding. Deze elementen worden ook wel contactelementen genoemd. We noemen dit indirecte verwarming.

Warmteafgifte ingegoten elementen

Een toepassing van deze verwarmingstechniek is een ingegoten element dat om een buis wordt gemonteerd waar het medium doorheen stroomt. Door de omsluiting van het hiervoor beschreven materiaal ontstaat een uitstekende homogeniteit in warmte-afgifte.

Ingegoten elementen kunnen ingezet worden tot temperaturen van wel 950 °C.

Toepassing

Ingegoten verwarminselementen worden onder meer toegepast in de kunststofindustrie, farmaceutische industrie, petrochemie, levensmiddelenindustrie, verpakkingsindustrie en de textielindustrie.

Adviseur Ex ingegoten elementen

Wil je graag meer informatie?


Technisch advies Vraag om informatie