Werken bij Heating Group Contact nl en

Ex flensheaters

De Heating Group explosieveilige flensheaters worden gefabriceerd conform ATEX conform 94/9/EC en de Europese normen EN50014, EN50018 en EN50019 en voldoen aan de nieuwste eisen volgens de IEC ex. De heaters zijn gecertificeerd door de Europees erkende onafhankelijke keuringsinstantie IBEXU. Geschikt voor toepassing in zone 1 en 2, voor de gasgroepen  IIA, IIB en IIC en temperatuurklasse T1 t/m T6.

 

Technisch advies?

Wat zijn explosieveilige flensheaters?

Flensheaters worden ook wel insteekbatterijen genoemd. Het gaat hier om heaters voor verwarming en/of warm houden van vloeistoffen, oliën en gassen in een explosiegevaarlijke omgeving. Dit type heater wordt met name toegepast in de chemische-, petrochemische-, proces- en offshore industrie en in militaire installaties.

Temperatuurregeling flensheaters

Voor temperatuurregeling van het medium dient een externe temperatuurmeter in het proces van de gebruiker te worden opgenomen. Heating Group kan hierin adviseren en kan uiteraard ook de complete regeling leveren.

De elementtemperatuur wordt bewaakt door een temperatuurbegrenzer en/of een regelaar. Dit is om de T-klasse te kunnen garanderen.