Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact nl en de

Ex flensheaters

De Heating Group explosieveilige flensheaters worden gefabriceerd conform ATEX conform 94/9/EC en de Europese normen EN50014, EN50018 en EN50019 en voldoen aan de nieuwste eisen volgens de IEC ex. De heaters zijn gecertificeerd door de Europees erkende onafhankelijke keuringsinstantie IBEXU. Geschikt voor toepassing in zone 1 en 2, voor de gasgroepen IIA, IIB en IIC en temperatuurklasse T1 t/m T6.

 

Technisch advies?

Wat zijn explosieveilige flensheaters?

Ex flensheaters worden ook wel insteekbatterijen genoemd. Het gaat hier om heaters voor verwarming en/of warm houden van vloeistoffen, oliën en gassen in een explosiegevaarlijke omgeving. Ex flensheaters worden met name toegepast in de chemische-, petrochemische-, proces- en offshore-industrie en in militaire installaties.

De elementbundel is voorzien van zogenaamde keerschotten. Deze hebben als functie dat het medium geen rechte weg langs de elementen kan volgen maar door de keerschotten in een andere richting wordt gedwongen met als resultaat dat door de grotere turbulentie die hierdoor ontstaat er een gelijkmatigere warmteoverdracht plaats vindt.

Temperatuurregeling flensheaters

Voor temperatuurregeling van het medium dient een externe temperatuurmeter in het proces van de gebruiker te worden opgenomen. Heating Group kan hierin adviseren en kan uiteraard ook de complete regeling leveren.

De elementtemperatuur wordt bewaakt door een temperatuurbegrenzer en/of een regelaar. Dit is om de T-klasse te kunnen garanderen. Dit kan met capillairtermostaten, PT100’s of thermokoppels.

Iedere explosieveilige flensheater dient met een regelkast te worden bediend. In deze regelkast wordt de voeding en de temperatuurbewaking van de batterij opgenomen. Ook is het gebruikelijk dat de temperatuurmeting door de gebruiker vanuit deze kast wordt geregeld. De regelkasten dienen afhankelijk van de plaats waar zij zijn opgesteld wel of niet explosieveilig te worden uitgevoerd.

Uitvoering

De flens kan worden uitgevoerd in staal, roestvaststaal, incoloy etc. De batterijen zijn te verkrijgen met een flensaansluiting van 1,5″ t/m 20″ (DN40 t/m DN500). De elementen kunnen afhankelijk van de toepassing worden uitgevoerd in diverse roestvaststaal soorten, incoloy 800 of incoloy 825.

Het explosieveilige druk vaste huis wordt afhankelijk van de toepassing uitgevoerd in gietijzer, staal of roestvaststaal.

Adviseur Ex flensheaters

Wil je graag meer informatie?


Technisch advies Vraag om informatie