Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact nl en de

Vatverwarmers

Vatverwarmers worden ingezet voor het op temperatuur houden en voor het op temperatuur brengen en/of smelten van de inhoud van drums en vaten. Ons pakket vatverwarmers is het breedste in de Nederlandse markt. Zo levert Heating Group International niet alleen siliconen, maar ook metalen vatverwarmers. Onze vatverwarmers bestaan uit twee scharnierende metaalhelften op wielen die om het vat geplaatst worden. Uiteraard leveren we ook de bodem verwarmers waar het vat bovenop gezet kan worden.

Technisch advies?

 

 

Vatverwarming

Vaten en drums worden verwarmd om de viscositeit van producten als oliën, vetten en levensmiddelen te verlagen. Vatverwarming is er in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er siliconen verwarmingsbanden, verwarmingsplaten en volledige warmtekamers te verkrijgen.

De toepassingsgebieden zijn zeer uiteenlopend. Overal waar vloeistoffen in tanks of vaten op temperatuur gehouden moeten worden. Dit gebeurt onder meer in de voedingsmiddelenindustrie en de petrochemie. Bekende toepassingen zijn bitumentanks en LNG-tanks.

Vatverwarmers op maat

Deze range producten kent een groot deel standaarden. Deze zijn veelal door ons uit voorraad leverbaar, uiteraard met de bijbehorende temperatuurregelingen.

Zoals u van ons gewend bent, denken we graag met je mee en maken we graag een heater specifiek voor jouw situatie. Onze specialisten adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden. Zo zorgen we ervoor dat je altijd beschikt over optimale verwarmingsproducten.

Explosieveilige vatverwarmers

Als specialist in industriële elektrische verwarming, biedt Heating Group International natuurlijk ook vatverwarmers in explosieveilige uitvoering aan. Deze ATEX-vatverwarming is speciaal geschikt voor gebruik in extreme omstandigheden.

HIBC/A Silicone vatverwarming

De Heating Group International HIBC/A is een silicone verwarmingselement voor het verwarmen van IBC-containers. Het element bestaat uit een hoog temperatuur kopernikkel weerstandsdraad welke tussen twee silicone glasvezel lagen gevulkaniseerd wordt.
De HIBC/A is hierdoor zowel robuust als flexibel. Het element verwarmd de container van onderaf.  Ze worden geleverd met een digitale controller die aangesloten wordt op de ingebouwde PTC-sensor. Hierdoor is de HIBC/A zeer geschikt voor nauwkeurige procesverwarming.
Deze producten worden voornamelijk toegepast in de cosmetische- en voedingsmiddelenindustrie (bijvoorbeeld voor procesverwarming en vorstbeveiliging van thermisch gevoelige stoffen zoals glucose en honing).

HIBC/B vatverwarming

De HIBC/B is de grootste standaard verwarmingsdeken dat Heating Group International levert met een spanwijdte tot wel 4,4 meter.
Uiteraard leveren we dit product ook project specifiek in andere afmetingen, dit kan variëren van 1,4 tot maximaal 8 meter.
De HIBC/B is speciaal ontwikkeld voor het verwarmen van 1000L IBC-containers. Het bijzondere ontwerp heeft twee apart geregelde verwarmingszones (boven en beneden) en is daardoor uitermate geschikt voor het verwarmen van vloeistoffen.
Door middel van een simpel haaksysteem is deze vatverwarming gemakkelijk en snel te installeren.

Wil je graag meer informatie?


Technisch advies Vraag om informatie