Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact nl en de

Teflon dompelmatten

Teflon dompelmatten zijn door hun opbouw uitermate geschikt voor directe verwarming (dus direct in de vloeistof te plaatsen!) van chemische en/of agressieve vloeistoffen tot circa 120°C. De elementen zijn zowel cylindrisch als plat verkrijgbaar, afhankelijk van de toepassing.

Teflon dompelmatten van Heating Group International zijn verkrijgbaar in vermogens van 0,5 t/m 15 kW, 230V en 3x400V en in verschillende uitvoeringsvormen.

Technisch advies?

De meeste verwarmingselementen op de markt worden gemaakt met een buitenmantel van een RVS of incoloy. Voor veel mediums zijn deze materialen prima geschikt, maar wanneer het te verwarmen product te corrosief of agressief wordt de toepassing van deze elementen niet meer mogelijk. Elementen die daar oplossing aan kunnen bieden zijn teflon verwarmingselementen.
Door een laag PTFE over het verwarmingselement te maken zijn ze zeer geschikt voor het verwarmen van bijna alle zuren en alkaliën.

Teflon dompelmatten toepassen

Teflon dompelelementen worden toegepast voor het verwarmen van agressieve vloeistoffen. Vanwege de teflon coating zijn deze elementen uitermate geschikt voor dergelijke omgevingen. Zelfs de zuurste baden kunnen met de Heating Group teflon dompelementen verwarmd worden.

Heating Group levert meestal teflonelementen in een platte uitvoering. Deze worden gebruikt om op de bodem van een tank te plaatsen. Vanwege deze vorm noemen wij deze elementen ook wel vaak teflon dompelmatten.

De teflon dompelelementen zijn uiteraard ook in andere vormen verkrijgbaar, waaronder een cilindrische uitvoering.

Verdere toepassingen voor teflon dompelelementen zijn de volgende:

  • Chemische behandelbaden
  • CIP
  • Reinigingsbaden

Opbouw en uitvoering

De verwarmingselementen zijn voorzien van een teflon buitenmantel. Datzelfde geld overigens ook voor de aansluitkabel. Deze bestaat uit een koud deel dat in de vloeistof ondergedompeld mag worden en uit een deel dat buiten de vloeistof moet blijven.

Door de opbouw van deze elementen is de montage eenvoudig. Bovendien kunnen de elementen eenvoudig uit de vloeistof gehaald worden om te reinigen. Dat verdiend zeker aanbeveling. In bijvoorbeeld een toepassing in een verf- of beitsbad slaat vaak wat neer op het element. Hierdoor verminderd de warmteafgifte.

Onze engineers berekenen op basis van uw opgave van het medium, de samenstelling van de teflon coating op de teflon dompelmat. Deze coating zorgt voor de bestendigheid tegen agressieve vloeistoffen.

Uiteraard bouwt Heating Group in eigen huis ook de regelpanelen bij deze verwarmingselementen.

Adviseur Teflon dompelmatten

Wil je graag meer informatie?


Technisch advies Vraag om informatie