Elementverwarming

Siliconen verwarmingsmatten

Siliconen verwarmingsmatten kunnen bijna in iedere gewenste vorm en afmeting gemaakt worden, zodat we altijd de optimale dekking bereiken.

Siliconen verwarmingsmatten

Silicone is een dun en licht materiaal met een lage thermische massa. Zo reageert de mat dus (mits uitgevoerd met de juiste regeling/bewaking) altijd snel op temperatuurschommelingen.

Technisch advies?

Uitstekende elektrische eigenschappen

Voor de productie van deze matten wordt siliconen rubber gebruikt. Dit materiaal heeft uitstekende elektrische eigenschappen, is bestand tegen hoge temperaturen en bestand tegen veel chemicaliën. De elementen worden opgebouwd door verwarmingsdraden te lamineren tussen lagen siliconen rubber. Door het toepassen van extra glasvezelversterking aan het rubber, krijgen de matten een zeer hoge mechanische sterkte.

De interne weerstandsnaden worden erg gelijkmatig verdeeld. Dit komt ten goede aan de warmteverdeling. Bovendien is de reactiesnelheid heel hoog, door de opbouw van de matten.

Uiteraard kunnen wij de matten ook zo ontwerpen dat gaten en/of uitsparingen voorzien worden, zonder dat de gelijkmatige warmte-afgifte wordt verstoord.
De siliconen verwarmingsmatten kunnen zowel zelfklevend als niet-klevend geleverd worden.

Verder is het uiteraard mogelijk om de montage te vereenvoudigen door het aanbrengen van montage-ogen, banden, haken of klittenband.

Siliconen laag

Voor matten die voor vaste installatie gebruikt worden, zullen wij kiezen voor een stevigere siliconen laag, waardoor de elementen een langere levensduur houden.

De maximaal toelaatbare werktemperatuur voor de siliconen verwarmingsmatten is 200 °C. Een kortstondige overtemperatuur tot 230 °C is wel toegestaan.

Voor dit product is een goede regeling mede bepalend voor de effectiviteit. Heating Group International ontwikkelt en bouwt in eigen huis een range producten die hierbij kunnen helpen.