Werken bij Heating Group Contact nl en

Plaatelementen met thermokoppel

De plaatelementen kunnen door ons voorzien worden van thermokoppels, (sleuf)gaten en/of uitsparingen. Voor een goede warmteoverdracht is het belangrijk dat het verwarmingselement vast op het te verwarmen object geklemd wordt. Om dit te bewerkstelligen kunnen we de plaatelementen leveren met een klemplaat.

Toepassing plaatelementen

Plaatelementen worden toegepast op allerlei vlakke warmtegeleidende metalen delen. Bijvoorbeeld machinedelen (van kunststof- en rubberverwerkende machines), matrijzen, sealbalken, warme persen, tanks, warmhoudplaten, etc. Deze verwarmingselementen kunnen verwarmen tot maximaal 400 °C.
Plaatelementen kenmerken zich door een optimale warmtegeleiding en gelijkmatige warmteverdeling. Daarnaast hebben ze een hoge elektrische isolatiewaarde, leveren ze constante prestaties tijdens de levensduur en zijn ze gemakkelijk te installeren.

Plaatelementen volledig op maat

Wij bouwen de plaatelementen geheel op maat. We kunnen ze volledig aanpassen aan uw specifieke wensen.

Technische omschrijving

De mica plaatelementen kunnen met verschillende afmetingen en in verschillende vormen geproduceerd worden. De minimale afmeting is
40 x 20 mm, de maximale breedte is 500 mm. Aan de lengte zit geen beperking. De gaten en sleuven kunnen op maat worden aangebracht in de oppervlakte van het element.
Het vermogen is afhankelijk van de projectspecificaties, met een maximale belasting van ca. 3,5W/cm2.  De maximale temperatuur bedraagt ca. 400 graden Celsius.

Opbouw plaatelement

Weerstandsdraad  Gemaakt van nikkel-chroom 80/20 DIN
Elektrische isolatie Mica
Voedingspunt variabel
Buitenmantel Van gegalvaniseerd staal. Door de hoge thermische geleiding zorgt deze voor een optimale warmte overdracht
Voedingskabel (Optioneel) geschikt voor hoge temperaturen. Interne geleiders in vernikkeld koper of in zuiver nikkel (voor de zwaardste toepassingen). Isolatie van glasvezel en teflon, buitenmantel van gevlochten metalen.