Patroonelementen

Patroonelementen zijn speciaal ontwikkeld om geconcentreerd op een door u gewenste plaats grote vermogens aan warmte te kunnen opwekken. Deze elementen kunnen uitgevoerd worden met een roestvaststalen of messing mantel en kunnen respectievelijk tot maximaal 750 °C en 350 °C toegepast worden. Met geen enkele andere elementvorm is een dergelijke warmteontwikkeling mogelijk.

Technisch advies?

Patroonelement met temperatuursensor

Bij de patroonelementen kan een temperatuursensor worden ingebouwd. De positie van deze sensor kan varieren; afhankelijk van het gebruikersdoel.

Toepassingen patroonelementen

Patroonelementen van Heating Group International vinden hun toepassing dan ook in een breed scala aan industrieën. Denk hierbij aan gieterijen of aan de kunststofverwerkende industrie, waarbij matrijzen in korte tijd op temperatuur gebracht moeten worden. Maar ook in de textiel-, verpakkings-, glas- en rubberindustrie worden onze patroonelementen toegepast.

Patroonelementen van Heating Group

Heating Group International levert de meeste typen patroonelementen uit voorraad. De patroonelementen zijn zodanig opgebouwd dat ze veilig zijn, duurzaam, economisch en milieuvriendelijk.