Werken bij Heating Group Contact nl en

Infrarood verwarming uitvoeringen

Infrarood verwarming kan in grote lijnen onderverdeeld worden in lange, middellange en korte golf uitvoeringen. Het is voor ons belangrijk om de toepassing te weten, zodat we u kunnen adviseren welk type voor u het beste is.

Quartz infraroodstaler

De kwartsglas infrarood verwarmingselementen zijn los verkrijgbaar of gemonteerd in een stralingshuis met reflector en aansluithuis.

Deze infraroodstralers worden onder andere toegepast voor het drogen van inkt in de papier- en textielindustrie, evenals voor het ontwateren, vernevelen en verdampen van vloeistoffen in vaste stoffen.

Infraroodstralers nauwkeurig afgesteld

Infraroodstralers kunnen zeer nauwkeurig geregeld worden en zeer plaatselijk ingezet worden. Hierdoor kunnen processen efficiënter verlopen en worden doorlooptijden van productieprocessen verkort. Wij horen vaak terug van onze klanten dat uiteindelijk ook de uitvalpercentages in het productieproces sterk teruglopen door de bereikte precisie.

Keramische infraroodstalers als verwarming

Naast de bekende quartzglas en RVS elementen, levert Heating Group natuurlijk ook keramische infrarood stralers. Deze keramische  infrarood verwarming is leverbaar in verschillende vermogens. De bijpassende reflectoren zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen.