Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact nl en de

Elektrische verwarming voor de chemie en petrochemie

Processen in de (petro)chemie zijn bijna zonder uitzondering kritisch. In de (petro)chemie zijn producenten sterk afhankelijk van verwarming en van de opslag van materialen met strikte temperatuurvereisten. Niet zelden gaat het dan ook om producten, materialen of processen die een risico op explosie met zich meebrengen en waarbij dus explosieveilige verwarming toegepast moet worden. Elektrische verwarming voor de chemie en petrochemie moet daarom voldoen aan behoorlijk eisenpakket.

Steeds meer (petro)chemische productiebedrijven maken de transitie van fossiele brandstoffen naar elektrische verwarming. Om deze overstap te maken is het van belang dat het gehele proces bekeken wordt en alles exact doorgerekend wordt. Er zijn diverse oplossingen mogelijk om de productie te verduurzamen, welke dat zijn is per situatie verschillend.

Verwarmingsoplossingen van Heating Group

Heat tracing wordt veel gebruikt in de (petro)chemie. Heating Group heeft een eigen assortiment verwarmingskabels. Doordat we de verwarmingskabels standaard op voorraad houden, kunnen we altijd snel leveren. Ons montageteam heeft jarenlange ervaring in het snel en vakkundig monteren van tracing op de meest uiteenlopende locaties.

Naast de tracing wordt ook procesverwarming veel toegepast in de chemie en petrochemie. Deze productgroep is erg breed en omvat onder andere inschroefelementen, flensheaters, doorstroomheaters en cast heaters. Doordat onze producten zelf produceren, is maatwerk voor ons eerder regel dan uitzondering. We weten uit ervaring dat een proces efficiënter verloopt wanneer de verwarming op maat gemaakt is en er een regeling ontworpen is die daar naadloos op aansluit. Uiteraard kunnen deze producten ook geleverd worden in ATEX varianten wanneer er sprake is van een explosiegevaarlijke omgeving.

Heating Group levert al jaren elektrische verwarming aan de chemie en petrochemie. Wij begrijpen daardoor de behoeften van de chemische en petrochemische industrie, bijvoorbeeld dat de heaters die wij ontwerpen op tijd geleverd moeten worden en dat ze bovenal zeer betrouwbaar dienen te zijn. Met ons gedegen advies en het complete assortiment aan maatwerk verwarmingsoplossingen weet u zeker dat de productie vlekkenloos verloopt.

Wil je ons een verwarmingsvraagstuk voorleggen of wil je graag meer weten over onze producten? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Verwarmingsoplossingen

Wij leveren echte oplossingen. Maatwerk naar uw wensen!

Meer weten?